Waffli jabuka pir

Waffli jabuka pir
Print Friendly, PDF & Email

Dugo sam radila samo “obične” waffle i vrhunac inovativnosti bio je dodati kakao da nakon nekoliko žutih waffla da druga polovica budu smeđi kakao waffli. Ne kažem da svi nisu bili oduševljeni, ali meni su dosadili.

Jabuke su stajale u kuhinji i tako je krenulo stvaranje nove kombinacije. Što se tiče pira on mi je jednostavno fora u zadnje vrijeme pa ga kombiniram uz sve. 🙂

Pir sam otkrila nedavno na polici jedne trgovine, u meni se probudila znatiželja. Okus mi se svidio, a kada sam počela istraživati oduševljenju nije bilo kraja. Gluten u piru ima sasvim druga svojstva od pšeničnog glutena, i ne utječe negativno na zdravlje. Od minerala sadrži mangan, fosfor, magnezij, cink i željezo te ponešto kalija, kalcija, natrija te cinka, bakra i selena. Kao da ovo sve nije bilo dovoljno dobro, saznala sam i da pir poboljšava imunitet, smanjuje rizik od dijabetesa, smanjuje kolesterol, daje snagu i energiju, osigurava zdravlje kože i kose i štiti zdravlje zubi. Ne preostaje vam ništa drugo nego krenuti eksperimentirati s pirom.

Okus waffla od jabuke i pira toliko je neobičan da ga nije potrebno kvariti raznim dodacima. Osobno volim namaze, preljeve, posipe i razne dodatke i ovi waffli oduševili su me iz tog razloga što su sami dovoljno ukusni da im ne trebaju dodaci.

Recept za “obične” waffle objavljujem uskoro, a do tada probajte ove neobične. 🙂

SASTOJCI:

60 g maslaca

70 g šećera

4 jaja

250 g pirovog brašna

1 žličica praška za pecivo

50 g mljevenih badema

1 dl vode

4 naribane jabuke

 

PRIPREMA:

1.) Od navedenih sastojaka napravite jednoličnu smjesu.

2.) U pekač stavljati po jednu veliku žlicu smjese i peći dok se tijesto samo ne odvoji od pekača.

3.) Po želji dodati namaz, preljev, voće ili nešto drugo po vašem ukusu.

 

U slast! 🙂