Čokolada u tri boje

Čokolada u tri boje
Print Friendly, PDF & Email

Ne sjećam se kad sam prvi puta probala ili napravila ovu tortu jer je radimo godinama. To je jedan od onih recepata koji je dekoriran čokoladom i ostalim sastojcima. Nakon tolike upotrebe nije ni čudo. 🙂

Sada će napokon biti u digitalnom obliku pa ako na njega dođe čokolada prilikom sljedeće pripreme lako ću je obrisati. Možda ovako malo gubi tu čar, ali zato ima mnogo drugih prednosti. 🙂

Preferiram torte koje ne moram posebno ukrašavati, one koje izvadim iz kalupa i lijepe su same po sebi. Ovo je jedna od tih sretnica. Bilo bi šteta sakriti ove jasne prijelaze boja.

Svaka boja ima svoj okus i teksturu. Logično je da je sloj tamne čokolade na dnu, u sredini se smjestio sloj mliječne i na vrhu je krema od bijele čokolade. Svaka je posebna, ali sve zajedno čine dobitnu kombinaciju.

Količine koje ću navesti radim u kalupu promjera 26 cm, kada se odlučujem za 30 cm tada radim jednu i pol smjesu.

SASTOJCI:

BISKVIT:

3 jaja

150 g čokolade

60 g maslaca

4 žlice šećera

1 žlica brašna (oštro)

 

KREME:

500 g mascarpone sira

2 žlice šećera

1 vanilin šećer

5 dcl slatkog vrhnja

100 g tamne čokolade

100 g mliječne čokolade

100 g bijele čokolade

 

PRIPREMA:

1.)Razdvojite jaja, od bjelanjaka napravite snijeg, žumanjke miksajte sa šećerom te kada smjesa postane svjetlija dodajte maslac, čokoladi u brašno te na kraju lagano umiješajte snijeg.

2.) Kalup obložite papirom za pečenje i pecite 35 min na 170°C.

3.) Svaku čokoladu posebno rastopite. Kada se rastopi u bijelu dodajte vanilin šećer. Miksajte mascarpone i šećer te u to dodajte šlag kojeg ste dobili iz slatkog vrhnja. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela te u svaki dio dodajte po jednu vrstu čokolade.

4.) Kada se biskvit ohladi preko njega namazati prvo tamnu kremu, zatim mliječnu i na kraju bijelu.

5.) Ostavite u hladnjaku preko noći.

U slast! 🙂